Voor welk doel train jij?

Het einde van het jaar nadert, wij overdenken het afgelopen jaar en kijken vooruit naar het komende. Ik kijk terug op een jaar met diepte en hoogte punten, maar ik ben trots op de manier waarop ik mij staande heb weten te houden en vanuit de diepte een manier heb gevonden om op te krabbelen en zelfs te groeien. En nu kan ik dan ook met kracht en moed vooruit kijken. Het nieuwe jaar lacht mij tegemoet!
Sandy MoveS in 2018! en daar werk ik nu al hard voor!Ik merk dat het heerlijk is om een doel te hebben. zoals jullie al weten ligt dit doel komend jaar weer op de top van de Mont Ventoux! Vanuit Friesland fiets ik 1600 kilometer om op 10 juni boven op de kale berg te staan.

Ook Roel heeft een doel. Hij wil op 10 juni de kale berg 3 keer op fietsen. Hij is al weken aan het trainen. Hij is gedreven, hij weet dat het niet vanzelf gaat, 3 keer de Mont Ventoux op. Maar wat voelt ook hij zich er goed bij! Fit, krachtig en energiek! Daarbij heeft hij het gevoel dat hij iets voor mij en mijn ziek-zijn kan doen. Hij doet op 10 juni namelijk mee aan Klimmen tegen MS! Zijn eigen doel gekoppeld aan het goede doel!

Ik kan het iedereen aanraden. We staan met zn allen weer op het punt van de goede voornemens. Afvallen, eetpatroon aanpassen, stoppen met roken, meer bewegen. Ik heb ze allemaal al voorbij horen komen. En wat is er nou mooier om jouw goede voornemen te koppelen aan een goed doel. Er zijn veel goede doelen die sponsoracties aan een fysieke prestatie koppelen. Maarten vd Weijde gaat bijvoorbeeld voor het kankerfonds de Elfstedentocht zwemmen en nodigt mensen uit om een stukje mee te zwemmen, er is de samenloop voor hoop waarbij mensen rondjes wandelen voor het goede doel en voor ALS worden ook allerlei activiteiten georganiseerd. De combinatie van trainen voor jouw eigen doel en daarbij het goede doel steunen werkt dubbel op. Je doet iets goeds voor jezelf en je doet iets goeds voor een ander.

Ik zou zeggen; verdiep je in de goede doelen en kies een doel dat bij jou past. Natuurlijk zie ik het liefst dat jij je inschrijft voor een van de evenementen van Moves. Trainen om de Mont Ventoux op te fietsen of (hard ) te lopen is geweldig, maar ook het beklimmen van zoveel mogelijk traptreden in de Johan Cruijff Arena is een prachtig doel om naar toe te werken.

Ik hoor graag van je welk goed voornemen jij dit jaar koppelt aan welk goed doel. Je zult merken dat het je actiever, blijer en betrokken maakt. Positiviteit is het beste medicijn!

Laat je het weten? Ik ben benieuwd!