Winterdepressie 3

Ik heb een lichttherapiebril besteld omdat ik echt behoefte denk te hebben aan meer licht. Inmiddels heb ik de bril twee weken in huis en zit ik iedere ochtend als een soort alien aan het ontbijt. Maar ik moet zeggen; Het Helpt! Het is alsof mijn hersenen iedere ochtend dit zetje nodig hebben om te beseffen dat ondanks dat het buiten donkerder is de dag aangebroken is en dat het tijd is voor actie. De waas en de watten zijn voor een groot deel verdwenen uit mijn hoofd en ik heb meer energie. Hierdoor kijk ik weer iets scherper de wereld in en voelen mijn benen niet meer zo zwaar. Nu maar hopen dat ik dit de komende donkere maanden vast kan houden!

Lijf; Dit voelt goed! Wat fijn zeg, dat alles weer een beetje vanzelf gaat. De benen voelen niet meer aan als lood en de ogen zien weer scherp. Super!

Geest; Ik vind het ook heerlijk dat ik wat minder gefocust hoef te zijn op het lopen en kijken. Hierdoor hou ik weer wat energie over voor andere zaken. Nu de watten voor het grootste deel uit mijn hoofd zijn verdwenen kan ik mij weer bezig houden met het plannen van ons fietsproject. En ik vind het ook weer leuk om mensen te ontmoeten.

Lijf; Ja inderdaad, het is wel heftig voor jou als jij alleen maar bezig kan zijn met de benen en de ogen. Dat je moet focussen op iedere stap die we zetten.

Geest; We hebben het doorbroken door licht toe te voegen. Het voelt onwerkelijk, maar het lijkt te helpen! Geniet ervan zolang het duurt!